Raadgevend studiebureel burgerlijke bouwkunde

Diensten

U kan bij ons terecht in elke fase van het ontwerp/bouwproces. Zowel tijdens het  voorontwerp,  de bouwaanvraag, de opmaak van het aanbestedingsdossier of het uitvoeringsontwerp kunnen wij u bijstaan met onze ervaring en expertise.

U kan ons uw project toezenden per email, door het invullen van onze contactpagina of door even langs te komen op ons kantoor. Na een eerste bespreking of telefonische toelichting wordt een offerte op maat opgemaakt.

Onze diensten kunnen gaan van een beperkte opdracht tot een totaalopdracht.

Voorbeeld van een beperkte opdracht:

1. -voorbespreking                                                                                                                              2. -het opmaken van de uitvoeringsberekeningen en de uitvoeringsplannen met bijhorende buigstaten

Voorbeeld van een totaalopdracht :

  1. -voorbespreking(en)
  2. -het opmaken van voorstudies en variantes tijdens de ontwerpfase
  3. -het opmaken van aanbestedingsplannen, bestekken en meetstaten tijdens de aanbestedingsfase
  4. -het opmaken van prijsvergelijken en nazicht van de biedingen vóór gunning aan een aannemer
  5. -het opmaken van uitvoeringsplannen met bijhorende buigstaten
  6. -wapeningscontroles, plaatsbezoeken en bijwonen van werfvergaderingen
  7. – bijstand bij opmaak van de eindafrekeningen

Na bestelling van de stabiliteitsstudie wordt er een eerste, grondige  bespreking gehouden alvorens de studie aan te vatten zodat wij weten wat de specifieke wensen en prioriteiten van het project zijn alsook de timing.

Tijdens de studiefase wordt veel aandacht besteed aan logische en economische structuren die rekening houden met de architectuur en het budget alsook met andere bouwkundige eisen (thermische isolatie, akoestische isolatie,  bouwknopen, vochtkeringen, brandstabiliteit,… ).

De berekeningen gebeuren steeds volgende de Eurocodes en de bijhorende nationale bijlages en dit onder het motto ‘Less is more’.

Om u de hoogste kwaliteit en expertise inzake stabiliteit te garanderen beperken wij onze specialiteit tot stabiliteitsstudies. Zo investeren wij in bijscholing van onze medewerkers alsook in onze berekenings- en tekensoftware. Daardoor blijven onze berekeningsmethodes en tekeningen accuraat, scherp en steeds volgens de laatste normeringen.

Voor de uitwerking van technische studies (HVAC, electrotechnische studies, sanitair, brandbestrijding,…), EPB en Veiligheidscoördinatie doen wij een beroep op één van onze vaste en betrouwbare partners. Een offerte kan u via ons bekomen. Uiteraard worden deze andere technische disciplines steeds mee geïntegreerd in het stabiliteitsontwerp.

Neem gerust vrijblijvend contact op voor een eerste bespreking en een gedetailleerde offerte. U zal kunnen ervaren dat niet alleen onze berekeningen correct zijn, maar ook onze prijzen.

Raadgevend studiebureel burgerlijke bouwkunde

SMB is een onafhankelijk bouwkundig studiebureel stabiliteit gevestigd te Brecht en Antwerpen, gespecialiseerd in het ontwerpen, berekenen en uittekenen van constructies en structuren (funderings-, beton-, staal-, houtstudies, enz.). Wij zijn actief in België en Nederland. Voor technische studies (HVAC, electrotechnische studies, sanitair, brandbestrijding, …), EPB en Veiligheidscoördinatie doen wij beroep op één van onze vaste partners.

Zowel architecten, ontwikkelaars, aannemers, particulieren, overheidsdiensten als publieke instellingen doen beroep op onze diensten.

 

Contact 

Studiebureel M. Brosens
Lessiusstraat 74 bus 2
2960 Brecht
03 314 50 39

klik hier om contact op te nemen

 

 

 

Oud adres:

Loenhoutseweg 7 – 2320 Hoogstraten